Tecnologia per a produir panís d’una forma més eficient

Tecnologia per a produir panís d’una forma més eficient

El 3 d’octubre Limagrain Iberica (LG) i Suagro van organitzar una jornada de camp sobre el cultiu del panís. Aquesta jornada que es dur a terme cada any té per objectiu transferir informació als agricultors per tal de prendre decisions que permetin produir d’una forma més eficient i sostenible. La Jornada a la que van assistir 80 professionals del sector va ser presentada per Serafin Zalba cap regional de la zona nord-est de l’empres LG, seguidament Jose Manuel Perez va explicar d’una manera detallada com es duen a terme els assajos de les varietats en experimentació i de la importància d’aquestes plataformes per a la obtenció de nous materials. A continuació els assistents varen poder participar en els 2 punts de transferència d’informació ubicats a la parcel·la.

En el primer punt Alejandro Solsona delegat comercial a Catalunya de LG va presentar les varietats utilitzades durant la campanya 2018. Especial atenció va merèixer la varietat LG 30.690 YG per el seu elevat potencial productiu, la seva rusticitat y la seva excel·lent tolerància al virus del nanisme rugós (MRDV). També es va presentar la tecnologia Starcover que es tracta d’una tecnologia d’última generació constituïda per 2 components naturals (extracte de planta + bactèria) que actua de forma sinèrgica, afavorint i estimulant un major creixement de les arrels.

En el segon punt de transferència,  Ramon Torra gerent de Suagro va parlar de les problemàtiques ocasionades per les plagues del panís, centrant-se en l’aranya vermella (Tretranychus urticae). Un altre tema que es va tractar va ser el de la teledetecció aplicada a l’agricultura i les múltiples utilitats que aquesta eina pot oferir a l’agricultor amb una demostració en directe.

L’elevada participació en aquesta jornada any rere any demostra la inquietud del sector per seguir avançant i millorant en els aspectes productius que envolten al panís.

 

Tags:
, ,